14.09.2007 – arjen viettoa

Illalla harjoittelin Kingin kanssa hieman näyttelyesiintymistä, juoksua yritin saada innokkaammaksi. Kingi juoksi tosi hyvin, kunhan kehuin ja innostin sitä. Kissojen leikitkin vieressä hieman häiritsivät, mutta hyvin poika kuitenkin keskittyi.  Seisominen oli ryhdikästä ja hienon näköistä, ainakin minusta. Kingi esiintyi todella hyvin! 🙂

Tottelevaisuusliikkeet sujuvat päivä päivältä yhä paremmin. Tänään kokeilin vähän vähentää palkkausta. (etten antanutkaan joka liikkeen jälkeen.) Hyvin sujui muutaman liikkeen ajan, mutta sitten piti taas innostaa palkitsemalla, ettei mennyt liian tylsäksi koiran mielestä. Mielestäni Kingi on oikeasti alkanut menemään alokasluokan liikkeitä jo todella hyvin, jos se tuolla lailla toimisi vielä kokonaan ilman makupaloja ja vielä muiden koirien seurassa, niin me lähdettäisiin jos suunnistamaan kilpailukentille. 😀 Mutta, eiköhän me onnistuta ”tavoitteessa” vielä kun saadaan lisää (häiriö)treeniä.  Paikallaanmakuuta olen treenannut todella lyhyillä makuuaikoina, sitten palkitsen ja lähden uudelleen pois koiran luota. Yhden vajaan minuutinkin otin tänään. Nyt kuitenkin yritän palkita sitä oikeasta suorituksesta, joten haluan vahvistaa sitä, että paikalta ei nousta ennen kuin lupa on saatu ”ylemmältä taholta”. Joten silloin, jos koira nousee niin liike menee kauemmaksi tavoitteesta. 😉

Harjoiteltiin vielä mielen kevennykseksi muutamaa agility juttua, kun minulla on pituus -este ja kepit jääneet pihaan roikkumaan. Jätin Kingin ensin paikalleen istumaan ja sitten annoin käskyn pituudelle, jonka jälkeen oli  vasemmassa ’kulmassa’ kepit. Olen kamalan tyytyväinen siihen, miten Kingi menee nykyään kepit! Se menee ne kamalan hyvin. Se on alkanut käskyn saadessaan suunnistamaan oikeaan aloituspaikkaan, eikä enää oikeastaan välitä namilla ohjauksesta vaan menee ne vain tuosta vain, tosin vielä hieman hitaasti, mutta vauhtia tulee kyllä lisää kun harjoitustakin. Ihanaa, se alkaa oppia menemään kepit itsenäisesti, pikkuhiljaa edeten.

Harjoittelun jälkeen lähdettiin pellolle (jo puidulle) kävelemään. (ja juoksemaan)  Kingi oli kamalan innoissaan, se oli taas ’hulluna’, se on niin innokas juoksemaan pellolla, pyörii ympyrää ja juoksee ihan täysillä ohi jne. Siinä on hyvä vahvistaa luoksetuloa kun se tulee niin kovaa vauhtia, mutta kuitenkin pysähtyy ottamaan esim. makupalaa. Käveltiin pellon toiseen päähän, jossa kiivettiin melko jyrkälle kalliolle. Otin sieltä kepin ja heittelin sitä Kingille sieltä ylhäältä ja Kingi juoksi ”mäkeä” (kalliota) ylös alas, aika rankkaa varmaankin, mutta tykkäsi kuitenkin.  Sieltä sitten palailtiin kotiin, sisälle.

Eilen annoin matolääkkeen osan Kingille, se pitää antaa kolmena peräkkäisenä päivänä. (Axilurin tabletit.)  Onneksi Kingillä ei kuitenkaan ole ollut matoja,  ei sen koko elämän aikana. Kissat saivat myös loishäädöt.

Eilen löysin myös kissaltamme Nasulta ”kesän” ensimmäisen punkin, meilläpäin niitä ei ole onneksi tänä kesänä muulloin näkynyt ollenkaan, aiemmin niitä on ollut enemmän ja niitä on saanut irroitella kissoilta useammin. Kingi on onneksi kuitenkin säästynyt pahimmilta punkeilta, ainut minkä se on saanut on muistaakseni koiraleiriltä hankittu. : D Nyt kuitenkaan Nasullakaan ei ole enää punkkia ja kaikki voivat hyvin. : D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *