25.09.2007 – kotitokoilua.

Jeejeejee! 🙂 Kingi on edistynyt ihan huimasti viime aikoina. Se toimi tänään paljon iloisemmin, kuin mitä aikaisemmin, sillä kokeilin erilaista tekniikkaa Kingin kanssa. – Laitoin siis makupalat maahan ja sanoin, että niitä ei saa ottaa, ennen kuin annan luvan. Ennen lupaa pyysin sitä tekemään kaikenlaista, mm. seuraamaan, liikkeestä maahanmenoa yms. ja se oli kylläkin paljon yritteliäämpi tuolloin.

Paikallaanmakaaminen on edistynyt myös todella paljon. Muistan, kun Kingi hädin tuskin malttoi pysyä minuuttia paikallaan, vielä silloin vinkui yms. Mutta nyt, se pysyy 2min hyvin paikallaan, vilkuilee kylläkin muualle, mutta pysyy kuitenkin paikallaan. Eikä se pidä ollenkaan ääntä. (kotona, koirahäiriötä jos olisi, niin ääntä löytyisi varmasti. :’D) Vielä kuitenkin harjoitellaan varmemmaksi liikkeeksi, pitää saada vielä paljon häiriötreeniä tämän liikkeen kanssa, ennen kuin se on kisakunnossa. (ei haluta pilata toisten suorituksia.)

Liikkeestä maahanmeno on mielestäni kehittynyt hyvin ja siinä ei ole enää niin kauheasti hiottavaa, mitä nyt pitää saada se nopeaksi ilman käsimerkkiäkin, minkä se tekee silloin tällöin. Kuitenkin siinä on se ongelma, että Kingi ei tee sitä kunnolla ensimmäisellä yrittämällä, vaan vasta sitten kun olen sen pari kertaa ohjannut kunnolla maahan käden kanssa, niin se alkaa mennä nopeasti ilman kädenkin avustusta, eli pelkällä käskyllä. Pitää kuitenkin saada se toimimaan käskystä heti, eikä parin harjoittelun jälkeen.

Liikkeestä seisomista ei otettu tänään, se on kuitenkin ollut päivien aikana harjoituksen alla, pitää saada se pysähtymään heti, eikä siten, että se ottaa paria askelta ennen pysähtymistä. Kingi kuitenkin tajuaa jo käskyn ja se vielä paranee paljon paremmaksi kun harjoitellaan lisää, tämä liike on kuitenkin ollut niitä liikkeitä, mitä ollaan vähiten harjoiteltu.

Luoksetulo on erittäin hyvä. – Tulee nopeasti ja iloisesti, ensimmäisestä käskystä (ei käsimerkkiä enää) luokse, eteen ja siitä kierähdyksellä sivulle. Vielä hieman hidas tuo sivulle tulo, mutta harjoitellaan se nopeammaksi tässä pikkuhiljaa ja onkin jo kehittynyt paljon alkuvaiheista.. (eli siis aloitin tänä vuonna opettamaan Kingille ”kierähdystä”, eli sitä ei olla kovin kauaa harjoiteltu.)

Seuraaminen on Kingin mielestä vähän tylsää puuhaa, jos vain kierrellään ja kaarrellaan. Sen mielestä pitäisi olla enemmän virikettä ja erilaisuutta, joten yritän nyt vain innostaa sitä lyhyillä pätkillä ja kehua kamalasti ja tehdä siitä ihanaa liikettä 😀 Seuraaminen on kyllä muutoin ihan hyvällä mallilla, seuraa hyvässä paikassa ja katsekontakti on mielestäni hyvä, ennen kuin kyllästyy ja alkaa haahuilla.

Nyt pitäisi saada joku kaveri videoimaan meidän suorituksia ja päästä katsomaan miten ne oikeasti menevät katsojan näkökulmasta. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *