11-13.09.2009 – hakuleiri Oikarissa.

Olipas antoisa leiri, vielä kun muistaisi kaiken vielä näin jälkeenpäinkin, tai edes osan niistä opeista, mitä siellä kuuli viikonlopun aikana. Jokunen viisaskin siellä taisi olla, jotka kirjasivat niitä juttuja ylös vihkoon, mutta mää kuuluin ainakin niihin laiskoihin, jotka ei jaksanu semmosta puuhata. :–D

Perjantai-iltasella siis saavuttiin Oikariin, kyydin saaminen paikanpäälle oli viimetippaan asti vähän kysymysmerkillä, mutta sitten isän puimurista puhkes rengas, niin sitten se ehtikin onneks puintihommilta viemään =)) Vahingonilo oli kiva ilo siinä vaiheessa. :)))
Perjantaina ei paljoa puuhailtu enää, syötiin kovasti ja mussutettiin huoneessa ja istuttiin vähän nootskilla.
Lauantai aamuna oli aamupala heti kahdeksalta ja sen jälkeen vähän juteltiin oman porukan kanssa koirien tasosta ja taustoista.. me oltiin vähän Jennan kanssa aluks vähän ulallla, kun ei tajuttu, että mihkä piti mennä, mut onneks joku tuli huuteleen meitä. 😀 Me oltiin siis menossa hakuun ja aloitteleviin, ei oltu oikein mitään tehty aikasemmin, tai toki niitä omia säädöksiä muutaman kerran, mut ei mitään kunnon reeniä.

Maastoon lähdettiin löpinöiden jälkeen, eka reeni meillä oli perusmakkararinki, sitäkään en ollu ikinä tienny, että miten käytännössä menee, vaikka tuttu termi onkin ja sitä kuullu paljon ennenkin. Kingillä meni vähän miehisiin puuhiin välillä se touhu, mutta kyllä se niitä nakkejakin haki sitten niiltä porukoilta, kun huudeltiin ees taas.

Iltapäivällä pidettiin toiset treenit metsässä, siinä välillä käytiin tankkaamassa masu täyteen herkullista makaronilaatikkoa. :3
Toka reeni oli meillä ’pako’, eli semmonen, että mä lähdin keskilinjalta juoksemaan karkuun huudellen, koira päästetään ohjaajan perään ja sitten kun oon siinä, niin meen kyykkyyn, palkkaa ja tuun keskilinjalle takasin palkkaillen ja sit lähetin melko pian heti perään vieraan maalimiehen perään, tosin se eka kerta meni ohjaajan kämmien takia vähän plörinäks, mutta uusiks vaan ja kivasti lähti perään, ääntäkin vähän lähti, että päästä jo meneen, mut maalimiehen luota haki yhen nakin ja sit oli tulossa jo takasin. Mut pitää vaan kai parempaa herkkua, että viihtyis maalimiehen mukana enemmänkin. Lopuks vielä yks silleen, että koira lähetettiin mun perään pakona.

Kolmannet ja vikat reenit oli sitten sunnuntaina ja maasto oli tällä kertaa eri, eli taas tallottiin uusi alue. Tällä kertaa piti vähän niinkuin yrittää kehitellä itse sitä treeniä, että mitä meinaa tehdä. Meitä vähän neuvottiin vielä, kun ehdottelin pakoja, niin sitten tehtiin niin, että vielä yksi pako mun perään, sitten kaksi kahden eri maalimiehen perään sen jälkeen. Vähän ääntä tulee ja ehkä se pikkuhiljaaa alkaa vähäsen ymmärtämäänkin jotain. :)) Lopussa Kinkkunen sai koko ryhmältä kunnon kehut ja nautti siitä tilanteesta kaikin siemauksin, kun kaikki kehuivat vaan ympärillä ja pitivät hyvänä. 🙂

Muistiin pitää pistää piilot ääniavuin (hei -huuto!), haamu, jänis, pako ja valmis piilo… :–)

Tokoiluja otettiin Jennan kanssa lauantai iltasella ja sit kans sunnuntaina. Seuraamisia, joissa vielä paljon hiottavaa, se lötsähtää kun menee tarpeeks pitkään, sen muutaman metrin se seuraa nätisti, mut sit kiinnostus menee, kai sitä pitää vaan pikkuhiljaa ruveta kasvattamaan pidemmäksi, ei kai siinä muuta oo, tai sit imutella enemmän? Ää, en osaa !
Paikkamakuut ihan jees, tosin harmikseni se nous kerran tai kaks, ää. Mut siis paljon hyvääkin, häiriönä oli Siri vieressä ja sit ohikulkevia ihmisiä koirineen. Palkkailin usein.

Sunnuntaina sain kinkkusen jopa leikkimään taas mun kanssa siellä kentällä, jeejeejee ! Taisteli kivasti ja hakikin patukkaa jo. Paikkamakuissa rupes komentamaan mua, että palkkaa tänne ja sassiin. :ooo olin ihmeissäni, mitä se oli. 😮 mutta toivottavasti ei tee sitten jatkossa, tai on taas uus ongelma tuon suhteen.. ennen loppua tietty onnistuneita suorituksia ilman tommosia, muttä jöö.
Noutoakin otin Jennan kapulalla, hyi, hävetti, kun se vähän järsäs sitä tuodessaan, kohta poikki varmaan se ! Mut hmm, vois toki tuoda vähän reippaammin ja ihan kateellisena kattelin Sirin noutoa, ehkä kookin joskus osaaa tommoi. =)) Sit tietty perusperusasentoja yms tehtiin ja luoksetuloakin, siinä pitää vieläkin ohjata kädellä se sivulle, mutta enköhän sen saa aika pikaseen häivytettyä, jos vaan sais sen tuleen kummiskin varmasti suoraan sivulle. =)

PS. Kingin ja mun tokoilukuvat on kuvannut Jenna. Jälkeenpäin mahdollisesti lisäilen vielä jotain kuvia maastosta, kun ei tajuttu itse kantaa kameroita metsässä mukana, niin ei itsellä sieltä mitään ole. :<

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *