tällästä tänä, mitäpä ensi vuonna!

Taas se aika vuodesta, kun ihmiset pohtii kuluneen vuoden tapahtumia ja asettaa jotain tavoitteita ensi vuodelle. Minäkin.

Uusvuos meni. Kingi oli totuttuun tapaan aika paineissa pahimpien paukkujen aikaan – läähätteli, steppailee ja hakee turhaa ihmisistä ja koitti josko yläkertaankin kiipeäminen auttais… Soolon reagoimista vähän jännitin, mutta se sen sijaan onneks otti rennosti paukuttelut – ei mitään havaittavaa panikoitumista tms, vaan makoili ihan normisti sisällä. :–)

Mutta viime vuoteen……

Tulevana vuonna tullaan käyttämään aikaa Soolon sosiaalistamiseen ja kasvatukseen kunnon koirakansalaiseksi, opetellaan vähän agilityn ja tokon alkeita, sekä kesällä voitaisiin aloitella jäljestämistä. Käydään muutamassa pentunäyttelyissä kun ikää tulee ja mätsäreissä, ehkä loppuvuodesta voisi mennä junnuluokkaankin kokeilemaan…?
Kingin kanssa ei ole kovin suuria suunnitelmia, tokoillaan ja välillä pidetään hauskaa agilityssäkin, jäljestellään ja vaikeutetaan sitä ja yritetään mennä eteenpäinkin !
Opetellaan nyt ainakin ruutu (ja tunnari?). Siinä paikallamakuussakin olisi petrattavaa! Käydään taas muutamissa möllitokokisoissa.
………entä ne viralliset??????? ei ainakaan tämän hetkisillä taidoilla.

Soolon kanssa on tosiaan helposti toteutettu kaikki tavotteet, eli opeteltu miten kunnon koirakansalaisen pitäisi käyttäytyä maailmassa. Osin onnistuttu, osin vielä petrattavaa. Esim. hihnakäytös, äänenkäyttö… mut maailma on ihania ihmisiä täynnä ja se on pääasia!
Tokossa ja agilityssä on päästy hyvään vauhtiin. Oltiin kesällä SCYn tokoleirillä Paimiossa. Agilityssä ollaan opittu paljon kumpainenkin eri koulutuspäiviltä ym.
Näyttelyjuttuja tehtiin aktiivisesti. Mätsäreissä pari kertaa, pentunäyttelyissä paremmalla menestyksellä; 3x PEK1, KP, ROP-pentu, ekassa vielä RYP2. Sivuerkkarissa PEK2. Käytiin myös kaks kertaa junnukehissä; ERI & H.
Jälkijuttujakin päästiin myös aloittelemaan – oltiin Jyväskylässä SCYn pirkanmaan ao:n jälkikurssilla ja sen jälkeen vielä muutaman kerran peltojälkivinkkejä kuulemassa ja tallottiin sitten aika paljon pellolla. Oikein ootan, kun tätä päästään jatkaan ens kesänä !

Kaikenkaikkiaan en voisi kyllä enää kuvitella elämää ilman tuota otusta. Se tuo niiiiiin paljon iloa meidän pikkuperheeseen, aina niin duracellpupuna jossakin valmiina toimintaan, ihan sama mitä tehtäisiin! Joka ilta saa omia kohtauksiaan ja painii Kingin kanssa. Ulkona ollessa painelee tuhatta ja sataa, oikein näkee kuinka pieni koirapoika nauttii täysillä elämästään.
Just tollasen koiran mä halusinkin.

Kingin kanssa ei käyty niin möllitokoissa, kuin virallisissakaan kisoissa. Kivaa kuitenkin on ollut, oon yrittänyt tehdä sen kanssa vain sellasia hauskanpitotreenejä, leikkiä vaan ja semmosta. On se sentään oppinut jotain uuttakin – takapäänkäyttö käännöksissä ja seuraamisessa on kehittynyt! Kingi ajeltiin kesällä kaljuksi – se on varmaan isoin juttu mitä sille tapahtui X)

Tavoitteita ensi vuodelle:
– Kingin kanssa ei kummempia, pidetään vaan kivaa ja nautitaan koiranelämästä. Opetellaan jokunen uusi temppu ja treenaillaan jotain toko- ja jälkijuttuja.
– Soolon:
• tokossa möllitokoilemaan, virallisiin? (..paikkamakuu kuntoon!!) Ja treenaillaan muidenkin luokkien liikkeitä.
• käydään ehkä muutamassa näyttelyssä
• viralliset luustokuvat.
• MH-luonnekuvaus?
• kesällä ainakin muutama mukava leiri, viimenen junnuvuosi nääs!
• jatketaan jälkeilyä ja agiliitelyä ja pidetään muutenkin kivaa :–)
– Voitais alkaa juoksemaan koirien kanssa lenkillä, jos saisin ittestäni irti !

Pieni koirapoika nautti elämästään ihkaekan mätsärinsä jälkeen!

Tahtosin ens vuonna tälläsiä päiviä lisää! ^^

2 vastausta artikkeliin “tällästä tänä, mitäpä ensi vuonna!”

  1. @Juulia
    Jooo ei todellaakaaan ! Olin vähä unohtanu tonki tapaturman jo, mutta hui se oli aika jännä se huuto ja kaikki ! Muttaaa ens kesänä sitten ainakin miljoona tollasta…!! :))))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *