agiliitely.

Lomailu maittanu ja välillä ei. Tylsänpuoleista. Mut tänään olin ahkera, heräsin jo joskus kaheksalta ja mentiin hiihtelemään Hönön ja A-M:n kanssa! Muutama kilometri tuli jaa oli niin kivaa ku en oo vielä tänä talvena hiihelly. Vähän huilailtiin ja lähdettiin rakenteleen agirataa treenailtavaks ja silleen.

Radassa oli alkuun pitkäsuora jolla solppa sai päästellä, menin ite melki nelosesteelle. Vähän jännätti, osaako se vielä sitä rengasta… mutta ihan oikein se suoritti sen molemmilla kerroilla kun otettiin ihan alusta, jes! Vähän korkeutta tuolle vaan lisää, niin! (y)
Mulla meinaa ohjauksessa kädet nousta liian ylös niin ettei koira osaa niitä enää lukea. Heti esim. putkelle lähetyksessä nostan ihan ylös, niin eihän se sinne menny, mutta heti kun korjas ja kannusti niin irtos hyvin. Mutkun nostan ne jonnekkin kattoon asti, niin :–DDDD
Kutosesteellä uuus juttu..! Vaikeeta, koitettiin siihen saada tehtyä twistiä – mitä ei siis vissiin olla tehty ennen ja sit sekotin sitä saksalaiseen, mutta nytpä nekin on sit selvät suurinpiirtein. Mutta emmä osaa niitä käytännössä kumminkaan tehdä radalla kunnolla,ehehe.
Twistin pyörittämisessä meni hetken aikaa, ennenkuin tajusin ees että siinäkin pitää käyttää rintamasuuntaa taas ja miten ne kädet meneekin taas jne. Mutta kyl me sit vihdoin onnistuttiin kun saatiin vinkkejä !!
Seuraavana oli välistäveto 8-9 esteillä. Mä luulin et osaisin sen iha jees, mut siinäkin on taas jotain pieniä juttuja, millä saadaan koiran liike sulavammaks ja itelle enemmän aikaa.. Eli kun koira ponnistaa, niin rintamasuunta kääntää jo koiraa kääntymään ja sit seuraavalle esteelle.

Soolo sai pitää pienen tauon ja sen jälkeen treenailtiin vielä vähän puomia. Se loppuasento on kyllä vähän hakusessa nytten. Joten palaillaan takaisinpäin ja pyöritellään edelleen siinä kontaktialueella. JA PALKATAAN ETEENPÄIN VAPAUTUKSELLA. Tää on ollu nyt jotenki niin paljon, että oon palkannu siten et soolo tulee multa hakeen lelua, niin sit se kans kyttää mua ja ei osaakaan kunnolla sitä vapautusta. Mulla pitää olla myös itellä paljon selvemmin se, mitä mä teen kun vapautan koiran (en ainakaan juokse!). Ja sitten se, että en jää puomilla jarruttelemaan koiraa sen taakse, vaan meen mieluummin ohi puomin eteenpäin — koiralle paljon vaikeempi se, että jään taakse niin pysähtyä sinne loppuun.

Tässä tuli monta huomioonotettavaa seikkaa, mitä en oo tajunnu itekseni treenatessa taas ja huhuh kun on ollukku tyhmiä, mutta ehkä tää tästä taas! :–D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *