Lotan agikoulutus 7. JEBOUUUUU

Koitin tässä plokia päivitellä uusimpaan versioon, sit hupskeikka ei näkynykkää enää mitään ja piti vähän uusia tätä tekniikkaa sitten. Vähän tuli paniikki, apua kaikki hävis monelt vuodelt mut huh ei! Nyt pitääs taas toimia, hienosäätöö vailla :–)

Tämmönen tehoviikonloppu ollut meillä, eli tänäänkin oltiin Lotan koulutuksessa. Nyt saa hyvillä mielin lepäillä pari päivää solvanakin.
Rataprofiili oli sama, kuin kisaavien treeneissä ja se olikin ihan kiva, vaikka ensin kauhistelin, että hui ei me tollasia samallaisia ratoja kuin kisaavilla on, millään mennä.

Rataantutustumisessa tulee niin sairaan paljon hyvää treeniä ja sillon just saa sitä omaa ohjausta hiottua ja mietittyä. Nyt alkaa pikkuhiljaa huomaamaan, että tässä alkaa itelläkin tuleen mieleen kaikkia mahdollisia juttuja, kun näkee esteiden suoritusjärjestyksen. Mut vaan joku yks yhteen kohtaan, sit kun käydään yhessä läpi, niin tajuaakin, että tässähän on monta muutakin vaihtoehtoa, mitkä on meille ehkä jopa parempiakin.  Valssien suuntausta on hyvä harjotella tässä ja tietty kaikki pienet ohjauskuviot muutenkin miettiä tarkkaan.

Alkurata (1-5) meni ihan ok.  Vähän piti kolmos kohtaa, että otan koiran paremmin haltuun kakkoselta ja  lähden peruuttamalla ohjaamaan kolmoselle ja rintamasuunta siinä. Neloselle irtos hyvin. Tän jälkeen jatkettiin 6-12.  Pussista tullessa meinas mennä käännös vähän laajaksi, joten siinä piti ottaa vastasella reippaammin ja vaikka käskyllä.  12 hypyn edessä mun valssi oli liian AJOISSA. (tää on ehkä ihme!) Mutta siinä piti siihen kiinnittää huomiota ja treenailla.  Kun tää pätkä saatiin toimimaan, tehtiin  9-17.  Tein 14-15 myös valssilla, siinä oli valssin suuntauksessa ongelmia. En luottanut tarpeeksi koiraan, että se suorittaa sen muurin, vaikka mä liikkuisinkin sivuttaissuunnassa vähän jo kohti seuraavaa hyppyä.  Mutta tätä taas kuivaharjoiteltiin ja meni näppärästi. 16-esteellä tehtiin twisti. Loppurata oli peruskauraa, eikä mitään ihmeempiä propleemia siinä.

Hitsi nyt vaan harmittaa, kun mun piti tehä jaakotus tossa 15 hypyn jälkeen kuudelletoista, mut en muistanu vaan säädin normisti jotain. Ois ollu niin kiva kokeilla sitä, mutta ehkä sit seuraavalla kertaa jossakin!

Näitten pätkien jälkeen saatiin kokeilla vielä nollahaastetta. Oli niin siistiä mennä ekaa kertaa ikinä koittaa suorittaa koko rataa.  Saatiin harmittava VITONEN neloshypyltä (rima tippu), mutta muuten meni oikein!
Vähän meinas käännökset valua pitkiksi joissakin kohtaa (esim. 11-12)  ja muita pikkusia tollasia hienouksia, mutta ARVATKAA KUINKA MEHUISSANI OLIN TON JÄLKEEN. :—))) Solppo se on niinnnn sairaan hieno koira, ettei tajukaan!!!!!!!  Siisti siisti siisti!!

….nyt täytyy sitten vielä mollata sitä vielä kuitenkin kaikesta siisteydestään huolimastta, että toi huutaminen nyt vaan on niiiiin raivostuttavaa. Häkkikäyttäytyminen nollassa. Kiihtyykiihtyy. Ja mä raivoon ja yritän olla äkänen koirankin mielestä, mut en oikeen osaa olla tarpeeks uskottava, VIELÄKÄÄN. Meiän häkkikin sai kivasti tota kastelua…. ja kyllä se ukko välillä onkin sitten, mutta toi vaan on niin sairaan ärsyttävää siltä. MUTTA SE KITKETÄÄN VIELÄ KOKONAAN POIS, mä haluun kyetä siihen, enkä haluu tollasta kiljukaulaa omistaa, mustahan se on lähinnä kiinni oikeesti! Tulee kiva olo, kun joku muu karjasee sille, niin sit jätkä on taas jonkun aikaa ihan hipihiljaa niin miksei mun käskyt tehoo. Voisin kuvitella pienessä mielessäni jos se ajattelis jotain niin se varmaan nauraa vaan mulle ja pompottelee mua:D:dd:d hohoo ihan turhaa.

Mut sairaan kivat treenit, taas niin paljon käteen ja tossakin pätkässä on kaikkee, mitä voidaan treenailla toisella tavalla jatkossa joitakin pätkiä.

JEBOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!! o/

…………………………………………………………………….

Jouduttiin odottelemaan siinä sitten vielä kyytiä parisen tuntia, joten katottiin seuraavatkin möllikoirakot ja solppo sai huilailla. Ennen pentuja oli tauko ja siinä välissä sitten tokoteltiin vähän solpon kanssa hallissa. Seuraaminen aika jees, sit treenailtiin liikkeestä seisomista, mikä vielä tarvii paljon vahvistusta. Se on ilmeisesti jotenki unohtanu sitä tai jotain, maahanmeno niin kymppivarma. Tehtiin helppoja juttuja ja kyllähän se alko seisahtelemaanki sitte. Paikkamakuuta tehtiin aina välillä muiden tehdessä rataa ja sit lopuks vielä laitoin makailemaan, kun pakkailin omia tavaroita ja se on aika kiva, alkaa osata pikkuhiljaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *