treenifiilis kattoon

Kaikki kiva päättyy aikanaan, loma loppu. Mulla on ollut toveri asustelemassa meillä melkein koko loman, et ainakaan kovin tylsä loma ei ollu. Toisaalta kouluarkeakin on jo ehtinyt tulla vähän ikäväkin! Ei vaan jaksais tehdä kasaantuneita tehtäviä..
Viimonen viikonloppu kului näpsäkästi treenaillessa Vuorelan Lotan opissa Kana-areenalla. Soolo oli ihan pätevä ja sai paljon kehuja, mutta ohjaajasta löytyy vielä paljon petrattavaa LIIKKUMISEN suhteen, eli munkin on pistettävä vipinää kinttuihin ja JUOSTAVA. Videolta katottuna toi onkin kyl aika sipsuttelua!!
Minna oli meillä myös Sanni-kelpin kanssa majottumassa treenien ajan. Pojat yritti kovasti leikkiä otuksen kanssa, vähän heikoin tuloksin vain..Vasemmalla lauantain rata, oikealla sunnuntai.

LAUANTAIN MUISTIINPANOT:
– OMA LIIKKUMINEN: LIIKU AKTIIVISEMMIN, koira kyllä osaa tekniikat ja tekee paljon lujempaa, jos mä vaan meen. Lotan sanoin: ”Soolo on niin kiltti, että se tulee tossa sun omaa vauhtia, jos sä oot noin lusmulla päällä, mut se kyllä pystyy satakertaa parempaan, jos ite vaan annat sille sen mahdollisuuden tehdä lujempaa.” Hahahaa, niin totta!! LÄHDE LIIKKEELLE HETI, KUN KOIRA ON LUKINNUT ESTEEN, ALTA POIS VAAN.
====> ANNA KAIKKESI, ÄLÄ TEE PUOLITEHOLLA. JALOISTA LÄHTEE KYLLÄ VAUHTIA.
– JÄÄ KAUEMMAS ESTEILTÄ, koira saa irrota paremmin ja hakea ite esteitä, se kyllä menee ja osaa. KÄDET IRTI KROPASTA.
– Esim. 11 hypyllä rintamasuunta käänti koiraa liikaa, joten se tuli ihan oikein mukaan, eikä hypänny hyppyä.
– saksalaisessa liikkeen jatkumisen suunta selväksi – ei kannata käyttää ihan missä vaan kohdassa.

Sunnuntaina rata oli huomattavasti haastavampi, mutta saatiin onnistuneita pätkiä ihan kivasti! Ainakin itelle jäi tänpäiväsistä treeneistä parempi fiilis, kuin eilisestä, vaikka enemmän pätkissä tehtiinkin. Rataantutustuessa mua ihan hirvitti, miten vaikea rata on. Selvittiin siitä kuitenkin, kun tehtiin Lotan kanssa! Radassa oli melko paljon pyörittelyä ja just sitä, että MUN ON LIIKUTTAVA ja lähdettävä etenemään, enkä saa jäädä ihastelemaan Soolon menoa kesken kaiken! Mä onnistuin tässä mielestäni tänään paremmin, kuin eilen – eli Lotan treeni on tehnyt tehtäväänsä!! Liikkuminen paranee ja mun pitää alkaa kiinnittää tähän oikeasti huomiota, koska muuten jäädän tuolle tasolle. Soolosta saa irti oikeasti paljon enemmänkin, sen vauhti tulee kuulemma kasvamaan vielä paljon! Mun on vaan vietävä sitä eteenpäin, parin vuoden päästä sitä ei voi enää tehdä.. Soolon on saatava vetää niin raivolla, kuin siitä lähtee, ei tarvi jarrutella ja varmistella yhtään, se kyllä menee ja osaa!!

Keinukin sujui radassa, joskin soolo vähän varoi sitä ekan kerran jälkeen, mutta ihan jees. Saa vaan tulla nopsemmaksi ja vielä varmemmaksi sen teko. Muista: OHJAAJA EI RYNNI KEPEILLE, KOIRA OSAA HAKEA NE!!!

Lotta sano mulle moneen kertaan, että mun on alettava oikeasti liikkumaan ja tekemään töitä sen suhteen. Muuten käy pian niin, että Soolo ns. tottuu tuohon suoritusvauhtiin, vaikka sillä on potentiaalia paljon enempäänkin. Tehtävä vaikka jotain helppoa suoraa ja hyppyjä kannattaa alkaa nostamaan 60cm myös ja samalla harjotella vaikka jotain perusvalsseja ja suoraapätkää, jota ykkösissä on paljon. Lotta kannusti meitä myös taas kovasti kisoihin, koska menee kuulemma niin hyvin!! 1.lk:n radat on kuulemma tosi helppoja näihin meidän treenaamiin verrattuna. Jäi niin hyvä fiilis treenien jälkeen!

Kontakteissa Lotta painotti taas sitä, että mun pitää alkaa tekemään nimenomaan sitä kisatreeniä, että en aina pysähdy siellä, vaan jatkan liikkumista ja vapautan vaikka kesken liikkeen koiran, jolloin koira ei oo ehdollistunut siihen liikkeeseen kontakteilla. Tää on niin totta, tajuaisipa vaan ottaa normitreeneissäkin huomioon ja ajatella treenejä niiden mukaan myös.
Sain myös treenivideota (mm. tämä) katsellessa hyviä huomioita, että esim. huutelen ”putkeen” yms kaikkea muuta siinä kontaktilla, että varmasti pysyy. Ja teen nykäsyjä ja liikkumista, koiran pitää pysyä siellä ja tulla vasta OKEI käskyllä mukaan. Niistä tulee vielä niin hyvät kun harjotellaa!

Leikkelin Soololta la iltana ekaa kertaa tassukarvat veks, liukasteli lauantaina agissa sen verran paljon. Lenkkeillessä tassuihin alkoi vaan ihan vastoin kaikkia sääntöjä kerääntymään lumipaakkuja ton jälkeen?? Kingillä toi on ollut nyt ongelmana kanssa, mutta et Soolollekkin?? Se hyväpuoli, ei liukastellu agis!
Solppis osas myös olla melko rauhassa, suurimman osan ajasta. Tein sille ns. rauhoittumisharjoituksia ja paikkismakuuta toisten suorittaessa. Kaukopalkkanakki vähän matkan päähän ja Soolo sai keskittyä, että sitä ei oteta. Sujui hyvin ja oli rauhassa ja hiljaa! Tällai me aletaan nyt työstämään paikkista eteenpäin jatkossa treeneissäkin, toimii! Häkissäkin se oli rauhallisesti ja palkkailin sitä häkkiin menostakin ja nyt menee ihan mielellään! Miten helposti sitä helpottaakaan elämää, kun viittii opettaa pikkujuttuja koiralleen.


Treeniputki jatkuu ja maanantaina oltiin taas treenaamassa, kun hieroja peruuttikin tulonsa. Tehtiin tosi kivoja radanpätkiä. Tälläkertaa Soololla oli ihan hirveät kierrokset päällä koko hallilla olo ajan, energiaa vain riitti!! Kaitsu kehuikin, että nyt sillä on ihan sairaan tykki vauhti päällä ja se tekee ihan täysillä. Oli siisti tehdä, koira veti täysillä, ei haitannu pikkumokat.
Vika pätkä meille oli tosi vaikea, soolo tuli niin kovalla vauhdilla suorasta putkesta ja sieltä piti saada kääntymään reilusti seuraavalle hypylle, jankattiin ja lopulta onnistui, valui siltikin tosi paljon.. onnistuttiin! Siinä vaiheessa mulla olikin kyllä jo aika epätoivoinen olo, oli pakko onnistua! TAAS MULLE SANOTTIIN SIITÄ LIIKKUMISESTA, muista liikkua!! Ohjaan myös kuulemma aika kaukaa koiraa, miks Lotta sanoi mulle taas, että mä ohjaan liian läheltä esteitä? Käyttäydynkö erilailla eri treeneissä vai mitä tämä on.
Joo, tosi kiva, et tykittää, mut se hallinta oli mun puolella vähän ongelmissa?? Yritin saada vähän rauhoittumaan muutamilla konsteilla. Kontaktipyörittelyssä koira kuitenkin rauhoittui aika hyvin keskittymään, ihmekö? Treenailin myös väärillä käskyillä vapautusta kontakteilla, alkaa oppia!!
Lopussa tuo ylienergisyys nousi kattoonsa: radalle meni viime treeneissä meidän luo rähisemään tullut koira. Soololla oli ilmeisesti jääny jotain patoumia.. Mä olin aika sikatörkeä ja oikeasti palautin koiran maanpinnalle kun se alkoi haukkua sen perään, tollasta ei katella. Yleensä mä suosin paljon enemmän positiivista vahvistamista, mut tossa meni hermot ja ei voinu oikein muutakaan. Auttoi. Ulkona häkkiä laittaessa autoon, se oli vielä ihan täpinöissään ja siinäkin sai komentaa kovemmin, et uskoi: pitää odottaa, ei hötkyillä.
Kävin vielä ennen treenejä juoksuttamassa koiria vapaana. Maanantainen muistutti siis jo lähinnä sitä samaa tilaa, mitä oli treen epiksissä.. innokas agikoira? Voih. Ehkä tää tästä taas..

Tokon suhteen ei olla luovutettu. Oon piilotellut tunnaria lumihankeen, Soolo käyttää tosi hyvin nenää ja löytää kapulan helposti. Palautusta treenattava erikseen, vähän nätimmin sais tuoda. Kohta vois alkaa ottamaan lisää kapuloita mukaan? Semilyhyttä paikkista ennen tunnaria. Vähän kierron kautta maahanmenoja, erikseen maahanmenoja.