aluevalmennus

Tällä kertaa reissattiin Pirkkalaan Takkujen agilityhallille treenailemaan. Juulia oli suunnitellut meille mukavan vauhdikkaan radan, jossa oli myös tekniikkaakin! Päästiin siis juoksemaan ja vähän miettimään sitä ohjaustakin.

Mulla isoimpia ongelma kohtia oli se, että mä ohjaan koiraa kädet hirmu korkeella, eli niitä pitäis saada alaspäin!! Samoin se, että ne kädet ei merkitse Soololle niin paljoa, kuin mun jalat. Esim. yhdessä kohdassa oli ensin takaakierto ja sen jälkeen vienti seuraavalle aidalle taakse (sivusuunnassa), niin Soolo ei lähtenyt sinne pelkällä kädellä, vaan pitää muistaa käyttää niitä jalkoja myös, kun vallan mainiosti kerkeän, kunhan osaisin!!
Sama ongelma tuli esille esim. kepeille viennissä, jossa oli umpikulma. Mä yritän käsi korkeella saada sitä hakemaan sinne, vaikka voisin vähän avittaa ”jalkatyönnöllä” + käsi matalammalla, niin koirakin näkee sen, mihin olis tarkoitus mennä seuraavaksi.
Tällä hetkellä mä vien koiran tollasiin kulmiin vielä tosi lähelle, joka toimii kyllä. Soololle toi olis kuitenkin helppo opettaa ja saisin sen avulla itelleni helpotusta, sekä enemmän aikaa edetä kohti radan seuraavia esteitä yms.

Superhyödyllisiä juttuja oppii myös rataantutustumisessa ja opin samalla katsomaan ratapohjaa erilailla ja ehkä vaihtamaankin jotain ohjauskuvioita paremmin toimiviin, kumma juttu, kun niitä ei vain itsellä tule heti mieleen rataantutustuessa.. 🙂

Harjoiteltiin myös mm. viskiä, tuplasokkaria, sellasia lähetyksiä taakse ja niistokin taidettiin jossain välissä tehdä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *