25.10.2008 – möllitokossa ja mätsärissä.

Tänään suunnattiin Kämmenniemen koulun urheilukentälle, osallistuttiin möllitokoon ja mätsäriin. Möllitokossa oli helpotetut alokasluokan liikkeet, vapaahyppyä ja liikkeestä seisomista ei ollut ollenkaan mukana.

Möllitokoon olen toisaalta ihan tyytyväinen, mutta jotkin liikkeet meni taas vaihteeksi vähän pipariksi ja uusia ihmetyksiäkin tuli. Selostelenpa niistä yksitellen jotakin..
Tuomarina siis Sophie Aspholm.

Luoksepäästävyys (kerroin 1) : 10 – Koira nousi seisomaan ja nuuhkaisi tuomaria häntä heiluen.

Paikalla makaaminen 1min (kerroin 2) : 8½ – SIIS MITÄ IHMETTÄ! SE PYSYI! ;oo EIKÄ SAATU NOLLAA! En tosin ollut koirasta kuin muutaman metrin päässä, mutta silti se pysyi siinä rivissä! Jeeejeejee! Tuomari rokotti piippaamisesta (joka jatkui koko makuun ajan…) ja hitaasta maahanmenosta ja varmaankin myös tuosta matkan lyhyydestäkin. Niinja sekin oli hieno juttu, kun Kingin vierestä lähti kaksi koiraa, niin Kingi katsoi niitä, mutta pysyi kumminkin paikallaan. Oon oikeesti niin tyytyväinen, eka kerta kun tää onnistuu jotenkin kokeessa. Vielä pitkä matka täydelliseen suoritukseen, mutta hyvä jatkaa…

Seuraaminen kytkettynä (kerroin 1) : 7½ – tää meni oikeesti tosi huonosti. Kingi tais olla jotenkin huonossa vireessä, ihmettelin suuresti, kun ihan kun toi ois unohtanut koko jutun. Just kun pääsin kehumasta sitä siitä, viime mölleissä toissapäivänä perusasento oli niiin hyvä ja muutenkin. Äääh, mitä mä oon tehny tässä välillä?

Seuraaminen taluttimetta (kerroin 2) : 8½ – no ei se paljon parempaa ollut. Lähti paremmin mukaan seuraamisen alussa, mutta taas jäi viimeinen perusasento ensin tekemättä, ennenkuin sen siihen ohjasin taas. Heikohkoa seurailua oikeasti kaiken kaikkiaan tänään.

Liikkeestä maahanmeno (kerroin 2) : 10 – äääh, koira arvas, että nyt on sitten jättävän liikkeen vuoro, kun muut seuraamiset on tehty, joten päätti yrittää hidastaa vauhtia liian aikasin. No, kyllähän se sen suoritti ihan ok, mutta njää toi ennakointi..

Luoksetulo (kerroin 2) : 9 – kiva, suht vauhdikas, tosin hiljensi siinä puolessa välissä reilusti ja sivulletulo oli taas jotain ihan ihme temppuilua. Ensin se tulee, sit yrittää alkaa korjata ite vihjeettä ja se oli semmosta ihme pyörimistä siinä, kyllä se tuli, mutta tolle pitää tehdä jotakin, pitää palata taaksepäin ja alkaa taas ohjata sitä sinne suoraan.

Kokonaispistemääräksi 89,5p / 100p, sijoituksena 4/8, eli sopivasti keskivälillä, vielä on petrattavaa paljon ja silleen, mutta taas tuli vähän vinkkejä treenaamiseen.

Muiden koirakoiden suorittaessa yksittäisarvosteluja tokoilin Kingin kanssa vielä, otin paikallaanmakaamisia monta pientä ja pari pidempää. Se pysyi oikeasti siellä 2 minuuttia paikallaan ja kaikki muutkin, eikä noussu kertaakaan! Jeejee. (ei tosin ollut muita koiria ihan lähellä, mutta silti toi on saavutus -meille.) Tais olla poika jo vähän väsyneempi.

Match Showssa oli vähän erilainen, tai tavallisuudesta poikkeava tuomarointi tyyli isoilla koirilla, varmaankin siksi, että aikaa ei menisi enää niin paljon. – Kaikki kerralla kehään, juoksettiin pari kertaa rinkiä ja edestakaisin ja tuomari kävi jokaisen koiran luona tunnustelemassa ym.
Kingin esiintymiseen olen ihan tyytyväinen, seisoi nätisti ja silleen. Liikkeisiin saisi vaan saada lisää intoa ja iloa, kun se on vähän semmosta lönksyttelyä tai jotain. Saatiin sininen nauha, eikä sijoitusta sen paremmin, muut oli vaan parempia! =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *