haastetta


Sain Riitalta haasten, johon vastaamista olen venyttänyt aika hurjasti, mutta vihdoin löytyi tarpeeksi tylsä hetki tähän vastailemiseen! Mä olen kyllä sen verran laiska, että en jaksa pistää haastetta eteenpäin, mutta oli vastailtava. Kuvatkin on älyttömän vanhoja, mutta ajattelin julkaista ne täällä uudelleen, koska niitä ei kumminkaan löydy blogin historiasta, kun kaikki vanhat kuvat katosivat kuvat.fi:n tultua maksulliseksi.
Onneksi näin lukulomalla ei olis suinkaan muuta tekemistä, kuin roikkua koneella… :—-)))

”Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen.”

1. Haluatko/olisitko halunnut koirista/eläimistä itsellesi ammattia? Miksi/Miksi ei?
Tälläinen on vielä nyt hieman haaveenakin, saa nähdä, onnistuuko unelman toteuttaminen joskus. Miksi en tekisi itselleni ammattia jutusta, mistä tykkään niin paljon? Toisaalta voisi ajatella, että eläinten kanssa saa touhuta muutenkin tarpeeksi, mutta mielellään sitä tekeekin. Koskaan ei kuitenkaan taida tietää, mistä itsensä löytää ja siten pidettävä kaikki ovet avoinna tulevaisuudelle:–)

2. Onko sinulla rotua, joka jollakin tavalla kiehtoo, mutta et pysty sellaista hankkimaan?
Tällä hetkellä ei ole mielessä uuden koiran ottaminen pitkään aikaan, joten en ole kyllä miettinyt yhtään, mitä sitten joskus haluaisin. Toki aina koiratapahtumissa pistän merkille joitakin erikoisia rotuja, jotka alkavat kiehtomaan, mutta mitään yksittäistä ei kyllä löydy.


3. Kuinka paljon koirat vievät aikaasi (ts. onko sinulla ”muuta elämää”)?
Muutamat treenit viikolla, sekä silloin tällöin viikonloppuisin kisoissa tai valmennuksissa käyminen ei ole kovinkaan paljoa. Toki koirat sitovat kotiin siten, että ne on hoidettava aina, mutta kyllä sitä muutakin elämää löytyy ihan hurjasti! Toki on päiviä, jolloin tuntuu, et vuorokauden tunnit loppuu kesken, mutta onneks ei kovin usein ja tuskin koskaan syypäänä siihen olisi koirat.

4. Mitä mieltä olet rotusekoituksista, jotka on nimetty uudeksi roduksi (labradoodle jne.)?
En ole hirveästi perehtynyt näihin, mutta eivät ole ainakaan mun mielessä suurta suosiota saaneet. Ihan kivaa, että ihmiset leikkii olevansa suuriakin tekijöitä uusien rotujen suhteen.
Toisaalta, ei mulla ole mitään tätä vastaankaan, voisihan vaikka jonkun bc:n ja pyrtsin sekoitus olla superhauska kaveri agilityssä.
Näillä risteytyksillä siis voisi saada aikaan koirille mieleisiä ominaisuuksia, mutta jos niitä tehdään sinne tänne ruiskien, eikä mietitä yhdistelmiä sen kummemmin, niin en arvosta. Samahan pätee kaikkeen koiran jalostukseen ja kasvattamiseen, jos perustellaan hyvin, niin jees! Jos sekoituksilla pyritään terveempään ja muutenkin kaikinpuolin parempiin yksilöihin, niin en pistä hanttiin !

5. Koiraharrastuslaji, jota et ole koskaan ymmärtänyt? Perustelut.
En mä keksi, vaikka kuinka mietin. Kaikki, mitä ihmiset tekee koiriensa kanssa, on jees! Kaikki toki sillä tavalla, että koiralla pitää olla superkivaa !

6. Jos pitäisi valita joku maa, johon haluaisit lähteä kisa/näyttelyreissulle, mikä se olisi? Perustelut mukaan.
Tällä hetkellä se olisi varmaankin Italia, koska Soolon sisko Elora asuu siellä ja sitä olisi mahdottoman kiva nähdä. Resursseja kyseisenlaisen matkan toteuttamiselle ei kuitenkaan taida olla. Näyttelyiden takia tuskin lähtisin ulkomaille reissaamaan.7. Oletko koskaan katunut, että hankit koiran?
Ihan sekuntin sadasosia silloin, kun on pitänyt päästä lähtemään jonnekkin reissuun, mutta koirien olemassaolo estää kyseisen jutun, jos niille ei ole saanut hoitajaa. Koirat tuovat kuitenkin niin paljon iloa elämään, että noi on niin pieniä juttuja sen kaiken muun rinnalla ! Tuntuis kamalan tyhjältä, jos ne ei ois riehumassa jaloissa joka päivä.

8. Noloin hetki koirasi kanssa?
Varmaankin joskus lapsena olin Kingin kanssa leireilemässä, kun koira on päässyt vahingossa vapaaksi ja juoksentelee ympäriinsä, eikä anna millään kiinni. Koiralla on superhauskaa, lällättelee vaan kun omistaja koittaa saada kiinni ja pitää kivaa :—D Mulla ei siis ollut kovin hauskaa silloin, pikkutyttönä ei oikein osannut ottaa noita koirien tempauksia tarvittavalla huumorilla, eikä koiralle oltu opetettu ihan käyttäytymissääntöjäkään.

9. Onko sinulla joku koiratapahtuma, johon osallistuminen on muodostunut perinteeksi?
Voiko tähän vastata, että kasvattajan järjestämä kasvattileiri? Tai SCY:n Paimion tokoleirilläkin ollaan oltu muutaman kerran peräkkäin.

10. Oletko koskaan harkinnut tuontikoiraa? Miksi/miksi ei?
En ole tosissani harkinnut koskaan, tai vienyt ajatusta pidemmälle. Jotenkin koen sen olevan haastavampaa löytää vieraasta maasta sellainen yksilö, jonka haluaa. Jos olisin kasvattaja, niin hankkisin kyllä melko varmasti, tai käyttäisin kasvatustyössäni tuontikoiria / ulkomaalaisia uroksia.
Hankaluuksia tähän tuo vielä sekin, että esim. luonneominaisuuksien mittaaminen on erilaista eri maissa ja näitä on hieman vaikea vertailla keskenään, vaikka toki esim. koulutustulokset kertovat usein oleellista tietoa koiran koulutettavuudesta.

11. Jos pystyisit ajatuksesi voimalla toteuttamaan yhden seuraavista asioista, mikä se olisi ja miksi?
A) Kaikille kodittomille koirille kodit B) Koiranäyttelyiden lakkauttaminen C) Sairaaksi ylijalostettujen rotujen kadottaminen maapallolta

Tää kysymys on hieman haastava. Voisin vastata A:n ja C:n. Kallistun kuitenkin C:hen, koska vaikka koirille saisikin kodit, niin koskaan ei tiedä, millaisiin oloihin koirat todellisuudessa joutuisivat, ts. kohdeltaisiinko niitä eläiminä. Sairaaksi ylijalostetut koirat kärsivät elämästään joka päivä ja niiden tuotannossa on ajateltu lähinnä vain ihmisen mieltymyksiä ja sitä, mikä koirassa on söpöä ja kivaa.

Meitä on myös muistettu Liebster-palkinnolla, kiitokset Riitalle tästäkin!
”Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös tarkoittaa suosikkia. Liebster- palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa.”
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi haasteen sinulle.
2. Valitse viisi blogia, (joilla alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.

Itse lähetän Liebster palkinnon eteenpäin seuraaville henkilöille: Juulia, Iipu, Jenna, Melissa ja Viivi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *