tokokurssi 3/9

Tänään Markus ei ollutkaan paikalla, joten Tuija Lehtinen opasti meidän tokoiluja. Tänään käytettiin palkkana ainoastaan lelua, ruuilla ei tehty mitään.

Mulla on ollut tosi laiskaa treenaamisen suhteen, viime kerran jälkeen tehty ehkä yks-kaks kertaa jotain, mutta onneksi on edes tämä, niin tulee sen pari kertaa viikossa jotain tehtyä. Ens perjantaina ei taas oo näyttelyn takia treenejä.

Ensin saalistusta, sitten lelu kainaloon ja pari askelta seuraamista ja lelu tippuu sieltä kainalosta suoraan koiralle suuhun.
Tää oli mulle aika haastavaa, koska en oo koskaan tällästä tehny ja se oli alkuun jotenkin vaikea sanoa käskykin samalla vielä sitten ja katsoa, että palkkaa silloin, kun koira oikeasti tekee hyvin. Mutta kyllä sitä viettiä löyty paljon paremmin nyt siihen tekemiseen ja Soolo koko ajan ihan täysillä fiiliksissä.
Pari tosi hyvää palkkausta seurauksesta saatiin näinkin, mutta alku oli vähän haparointia, palkkasin vähän väärässä kohtaa ja muuta, mutta jos tätä rupeaisi enemmänkin harjoittelemaan, niin ehkä sujuisi vielä paremmin.
Kun tähän asti ollaan vaan imuteltu sitä seuraamista yms.

Sitten tehtiin eteenmenoa. Mulla sais olla paljon näkyvämpi lelu siihen, kun tommonen rättiriepu vaan. Eka kerta meni huonosti, koska odotin liian pitkään, ennen kuin päästin sen eteen – koira ei oikein tajunnut minne mennä, ei mennyt suoraan mutta löys lopulta. Sit uusiks vaan ja nopeammin ja johan suju paremmin taas !

Tehtiin pari luoksetuloa. Tässäkään kuulemma ei tarvi vielä olla niin tarkka, että tulis just teknisesti oikein niinku pk-liikkeissä tarvis, vaan enemmän sitä vauhtia ja intoa kasvatella, tekniikka kumminki aika helppo opettaa. Eka otettiin eteen ja sit lelu lens jalkojen välistä ja samoin teki sit koirakin vauhdilla. Jees, vauhtia löytyy !

Niin ja, sen kotiläksyn, mitä viimeksi saatiin, eli haukkuminen. Se sujuu kyllä !! ”Namisaalistusseuraamista” ei olla niin kamalasti tehty.

Tänään käytiin vielä kaverin mökillä illemmalla, koirat (Manu&Soolo) sai juosta ja silleensä. Hehee, toi solvana on kyllä muutenkin ihan hirmunen vesipeto !! Plätspläts, kiva vähän uida ja molskia, aina vaan olis kivaa siellä vähän uiden polskia ja ainakin kahlailla:—)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *