10.11.2007 – sadepäiviä.

Tylsää, kun sataa koko ajan. Ulkonakaan ei tee kamalasti mieli olla, kun koira on ihan märkä ja tuoksuu taivaalliselle ulkoilun jälkeen. : D No mutta, kyllä siellä jonkin aikaa aina viihdytään.

Harrastukset meillä on jäänyt vähän yksitoikkoisiksi, tokoa enimmäkseen. Agility -treenit on yhdistyksen puolesta tällä hetkellä jäissä, toivottavasti päästään kuitenkin tänäkin talvena harjoittelemaan maneesin suojiin. Tosin ei mekään olla nyt omasta puolesta pitkään aikaan päästy harjoittelemaan, valitettavasti. Kesällä, koiraleirillä taidettiin esteisiin viimeksi koskea. Nyt taas tekis mieli päästä juoksemaan koiran kanssa esteiltä toiselle, pitäis kai kotona noita hyppyjä ja keppejä ottaa taas pitkästä aikaa 😀
Toivottavasti kohta tulee lunta, jolloin pääsisi taas koirahiihtoa harrastelemaan, se on mukavaa liikuntaa.

Toissapäivänä otin Kingin kanssa paikallaanmakuu harjoitusta, itse tönin palloa siinä parin metrin päässä – ai että oli pojalle vaikeaa pysyä nahoissaan, teki niin mielettömän paljon mieli mennä pallon kimppuun.
Sai siinä hokea muutamaan kertaan sitä paikka -käskyä tiukasti, mutta tuotti tulosta! Loppuvaiheessa se ei enää hötkyillyt niin paljoa, kun annoin sen välillä luvan mennä pallon luokse. (ennen lupaa mennä ”vapautus” paikallaanmakuusta, muutenhan se lähtis sen pallon perään vielä helpommin ilman mitään lupia)

Uloslähdettäessä palastelin aika paljon nakkeja palkaksi, mutta sitten kun aloittelin taas harjoittelemaan jotain tokoilu juttuja, niin päätinpä pitää ne nakit siellä taskussa, enkä palkannutkaan niillä, vaan ainoastaan kehuilla. Tuli aika yllätyksenä, kun toi toimikin melkein yhtä hyvin ilman väliin palkkausta. Siinä ehdittiin ottaa luoksetuloa, seuraamista, liikkeestä maahanmenoa, ennenkö annoin palkkaa ruokana, kehut riitti.
Tosin sen jälkeen, kun Kingi huomasi pihassa olevan jalkapallon, niin se lähti viilettämään täysillä sitä kohti. Täytyis varmaankin tehdä sille lisää ”jalkapallo siedätystä”, että tottelis hyvin myös silloin, kun pallo on lähettyvillä 😀
Ei sille jalkapallohulluudelle voi Kingin mielestä mitään, se on pakko päästä päivittäin leikkimään sillä..

Pallosta eroon päästiin kun näytin sille vähän nakkeja, ne pysy edelleen tosin taskussa yhen namin jälkeen, mutta välillä palkkasin hyvästä kontaktista ja liikkeestä seisomisista.

Musta tuntuu, että nämä alokasluokan liikkeet alkaa olla meillä jota kuinkin hallussa ja koira alkaa pikkuhiljaa toimia hyvin ilman namejakin.
Ainoastaan paikallaanmakuu (tärkeä liike..) tarvitsee vielä varmuutta. Kotona pysyy tosi hyvin, mutta kun sitä häiriötä on tarpeeksi, niin varmasti lähtee pojasta ääntä, mikäli edes pysyy paikallaan. Sitä tarvii reenailla vielä urakalla, ennen kun mihinkään kisoihin päästään. Kehittynyt kuitenkin on. Nyt pitäisi vain päästä johonkin treenailemaan siten, että olisi paljon koiria lähettyvillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *